Aan de slag met zonnepanelen

Ben je enthousiast geworden en wil je zelf aan de slag met zonnepanelen? De zon10daagse helpt je op weg. Afhankelijk van je wensen en je situatie kan je verschillende dingen doen.

Lees er meer over bij Milieu Centraal. Milieu Centraal is een onafhankelijke voorlichtingsorganisatie met onafhankelijke, betrouwbare en praktische informatie.
Bij Fritts.nl is er een uitgebreide handleiding om zelf offertes aan te vragen en te vergelijken, en alles wat er verder bij de aankoop komt kijken. Ook is er een community om je vragen te stellen. Als je zo veel mogelijk in eigen hand wil houden, kom je er bij Fritts wel uit.
Wilt je zonnepanelen op je eigen dak en woon je in Utrecht? Rivierenwijk in 't zonnetje heeft een scherpe collectieve inkoop die nog loopt tot 1 juli.
Particulieren die zonnepanelen willen en hulp zoeken bij de aanschaf kunnen aankloppen bij Zonnig030. Zonnig030 biedt hulp aan mensen die een betrouwbare installateur zoeken, die een door schaduwwerking of ongebruikelijk dakmateriaal ingewikkeld dak hebben of gewoon geen tijd hebben om alles uit te zoeken. Bij Zonnig030 kun je ook kosteloos terecht als je al offertes hebt opgevraagd en je deze wilt vergelijken, je een advies wilt over of een doorverwijzing wilt naar een goede installateur, en over alle andere lastige vragen die bij de aanschaf van zonnepanelen komen kijken. Als je kiest voor een zonnepanelenadvies van Zonnig030 dan komen onze experts altijd bij je langs. Voor particulieren die samen met hun buren de aanschaf willen organiseren verzorgen wij kosteloos, op locatie, een informatiebijeenkomst.
Steeds meer mensen in VvE’s denken na over verduurzaming van hun appartement en het plaatsen van zonnepanelen. Er zijn ook al veel voorbeelden bekend: VvE’s die met zonnepanelen het algemene stroomgebruik op eigen dak opwekken, VvE’s die de bewoners toestemming geven om voor hun eigen stroomgebruik zonnepanelen op het dak te leggen, en combinaties van die twee. Bij Energie-U helpen we je graag verder met advies over de mogelijkheden en begeleiding bij het hele besluitvormingsproces rond van zonnepanelen. Hier lees je alvast meer over de verschillende opties.
Wil je zonnepanelen op je eigen dak en woon je in Oog in Al, Tuindorp of Tuinwijk, doe dan mee met de collectieve actie van Energieke Buren.
Dat kan! Beter nog, binnen de gemeente Utrecht is dat gratis. Soft Energy bekijkt eerst je dak op afstand en komt dan graag op gesprek om de mogelijkheden toe te lichten. Meld je hier aan.
Als je beschikking hebt over een groot dak en daar graag zonnestroom voor de buurt mee wil opwekken, dan is Buurtstroom een goede optie. Buurtstroom Energie-U is een coöperatie die projecten opzet waarbij de buurt investeert in zonnepanelen op een nabijgelegen dak. De coöperatie helpt bij de projectontwikkeling en verzorgt de administratie zodra het project begint. Hier kan je meer lezen over wat er bij komt kijken.